Skip to main content

Jag älskar dessa Aspres-kullar täckta med vinstockar och garrigue och korsade med små raviner som är så många väldigt gröna lundar. Jag föddes inte här, men jag känner att jag är hemma. Det är här jag valde att bo, att starta en familj.

Gårdens 17 hektar ligger 200 meter över havet, under platsen som heter ”Pla del Rey”, platsen för den historiska striden som kallades Boulou 1794 (vi hittade när vi plogade bitar av kanonkulor eller bajonett !!).

”Vi plockade druvorna mellan 12 och 13 °”, säger Fernand. Jag blandade Carignan och Grenache i kärlet, vi pressade en månad senare. Vinet stannade i behållaren i två år utan att se träet. Jag gjorde vinet mitt sätt ”.

Jag gillar denna balkongposition med utsikt över Roussillonslätten, havet i fjärran.

Folk pratar ofta med mig om Canigou, men jag gillar särskilt panoramautsikten över Albères, detta ultimata massivet av Pyrenéerna, mellan Perthuspasset och havet, med sina nyanser av blågrått i slutet av dagen.

Naturligtvis finns det vinden, tramontana. Först satte hon ner på mina nerver. Gradvis vände det sig dock. På vintern skulle jag beskära Syrah helt inpackad, stor tröja, parka, mössa, huva … Att vara ute, så heckled av vinden, du fokuserar på jobbet, det fokuserar dig igen, och fantasin tar toppen.
Idag lugnar vinden mig.